+420 775 115 151
Jsme pro Vás k zastižení |Po – Ne| 9:00 – 19:00

Technologie

Žito je do mlýna dováženo nákladními vozidly určenými pro přepravu potravin. Z každé nové dodávky žita jsou odebrány vzorky, zjišťuje se zdravotní nezávadnost suroviny, přítomnost škůdců a také kvalitativní ukazatele (vlhkost a pádové číslo). V případě nevyhovujících parametrů je celá dodávka vrácena.
Obilí prochází čistírenskou linkou (např. sítový třídič, aspirační skříň, magnet), kde se z obilí odstraní příměsi a nečistoty. Povrch obilí je očištěn na odíracích strojích, poté je obilí již připraveno k mletí.
Obilí připravené z čistírny je semíláno na válcových stolicích periodického mlýna. Po semletí je mouka kontrolována laboratoří (vlhkost, obsah popela, pádové číslo). Jakmile jsou parametry schváleny laboratoří, je mouka uvolněna na balení nebo do expedičního zásobníku pro přepravu cisternou. Jako vedlejší produkt při mletí vznikají otruby.
Díky léty prověřeným procesům a technologii mletí dosahuje naše mouka vysoké kvality, kterou je v dnešní uspěchané době, zaměřené na co nejvyšší výnosy, stále těžší najít.



facebook google+